header

Koor en repertoire

Popkoor Xsinchère bestaat uit ongeveer 30 enthousiaste zangers en zangeressen die elke donderdag repeteren in het 'Ontmoetingscentrum' te Raamsdonk.

Ons repertoire bestaat uit popmuziek, maar we zingen ook nummers uit films en musicals.

Bij onze optredens worden we begeleid door een pianist. Ook is de drummer vaak van de partij. Bij grote optredens worden we begeleid door een combo van piano, drums, gitaar en basgitaar.

Popkoor Xsinchère bestaat al sinds 1996 en is destijds ontstaan uit een fusie van Jongerenkoor Figaro uit Raamsdonksveer en Jeugdkoor St. Bavo uit Raamsdonk. Sindsdien heeft Xsinchère een geheel nieuwe weg ingeslagen en hebben we gekozen voor de popmuziek!

De afgelopen jaren hebben we dan ook veel mooie, muzikale evenementen en optredens verzorgd. Zo hebben we destijds een concert gegeven met liedjes uit Disney-films en hebben we met Xsinchère een Hollywoodsfeer 'weggezet'. Een van de hoogtepunten uit de geschiedenis van Xsinchère was wel het Kerstconcert op 12 december 2009 in de Lambertuskerk, waar we onze eerste CD presenteerden, nl. onze kerst-CD 'Do you hear what I hear'.

Andere hoogtepunten van Xsinchère waren het 'Viva la Diva' concert in Den Bolder in Waspik en het Ghosttown concert in het Henricusgebouw.

Hieronder volgt een selectie uit ons repertoire:

Just give me a reason, ABBA-medley, Take me to church, Disco inferno, Hallelujah, Stil in mij, Perfect, Stand my ground, Let me entertain you, Budapest, Geronimo, Blauwe ruis, Before I go.

Ook voor Kerstmis hebben wij diverse, gevarieerde nummers in ons repertoire.