header

Koor en repertoire

Ons koor bestaat uit ongeveer 30-35 enthousiaste zangers en zangeressen die elke donderdag repeteren in het 'Ontmoetingscentrum' te Raamsdonk. Inmiddels zijn leden uit verschillende plaatsen uit De Langstraat bij het koor aangesloten, voornamelijk uit Raamsdonk, Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Waspik.

Vanaf november 2022 repeteren wij weer in De Ontmoeting, de volledig gerenoveerde 'huiskamer van Raamsdonk' in het Ontmoetingscentrum.

Bij onze optredens worden we altijd begeleid door een pianist, maar steeds vaker zingen we onder begeleiding van ons vaste combo met piano, drums, gitaar en basgitaar.

Historie

Popkoor Xsinchère is opgericht in maart 1997 en is ontstaan uit een fusie van Jongerenkoor Figaro uit Raamsdonksveer en Jeugdkoor St. Bavo uit Raamsdonk. Sindsdien hebben we steeds meer gekozen voor een poprepertoire aangevuld met musical- en filmhits en besteden we bij onze uitvoeringen aandacht aan een passende presentatie.

Concerten

Eens in de 2-3 jaar geven we graag een eigen thema-concert. De afgelopen jaren hebben we veel mooie, muzikale evenementen en optredens verzorgd zoals een concert met liedjes uit Disney-films en een avondvullend programma in een Hollywoodsfeer 'weggezet'. Een van de hoogtepunten uit de geschiedenis van Xsinchère was ons Kerstconcert op 12 december 2009 in de Lambertuskerk, waar we onze eerste CD 'Do you hear what I hear' presenteerden.

Andere hoogtepunten van Xsinchère waren het 'Viva la Diva' concert in Waspik en het Ghosttown concert in het Henricusgebouw in Raamsdonksveer. Ons laatste thema concert was 'Xsinchère draait door'. Daarbij werd het publiek door de DJ's teruggenomen in de tijd.

Naast de eigen concerten geven we in de omgeving diverse kleine optredens samen met andere popkoren of muziekverenigingen.

Ons Repertoire

Just give me a reason, ABBA-medley, Take me to church, Disco inferno, Hallelujah, Stil in mij, Perfect, Stand my ground, Let me entertain you, Budapest, Geronimo, Blauwe ruis, Before I go, Stil in mij.

Ook voor Kerstmis hebben wij eigentijdse en sfeervolle nummers in het repertoire.