header

Volle zaal bij 25-jarig jubileum Xsinchère

25 april 2023

Diamonds & Pearls
Na een lange voorbereiding is popkoor Xsinchère in het weekend van 14 tot en met 16 april neergestreken in Sociaal Cultuur Centrum Den Bolder. Voor het 25-jarig jubileum staat de nieuwe voorstelling Diamonds & Pearls op het programma!

Om half 8 zien we de foyer en de zaal van Den Bolder langzaam vollopen met publiek, waaronder uiteraard familie en vrienden, ondertussen leggen de koorleden nog de laatste hand aan hun outfit. Als de gong klinkt, beginnen we met aftellen, publiek neemt plaats op je stoelen, Xsinchère staat klaar in de coulissen. Wat zal deze voorstelling ons brengen?

Na de dynamische presentatie van alle koorleden stapt Xsinchère zaterdagvond eindelijk op het podium voor het openingsnummer Eye Of The Tiger. De sfeer komt er na een paar nummers en een een swingende uitvoering van Uptown Funk lekker in.

Sjetal Sjanson presenteert Xsinchère Shownieuws
De presentatrice van deze avond stellen wij nog graag aan u voor: Sjetal Sjanson. Sjetal herinnert ons aan de fantástische concerten die Xsinchère in de loop van de jaren heeft georganiseerd. Sjetal blikt terug op ons eerste concert in de Gymzaal van Raamsdonk, Xsinchère In Concert en Xsinchère Goes Hollywood. Xsinchère heeft de pareltjes uit deze voorstellingen onder leiding van dirigente Caren ten Kate in een nieuw jasje gegoten en aangevuld met nieuwe hits.

               

Bij een aantal nummers komen de dansers van Kimm Dance Centre het koor aanvullen met een prachtige choreografie en uitvoering van Love You More en Just Give me a reason van Pink.  Xsinchère doet haar naam popkoor eer aan met nummers Go Your Own Way, Crazy Little Thing Called Love en de ballads Halleluja en Love You More.

Na de pauze schakelen we nog even over naar de discotijd met de nummers Stayin’Alive van The Bee Gees en de overbekende hit Thriller van Michael Jackson. Onder de nachtelijke donder en bliksem sluipen de zombies van Xsinchère weer rond als in Ghost Town. Bij Rollercoaster en Arcade raakt het koor een hele andere snaar en lijkt menig hart te worden gestolen. Het wordt een mooie avond en we sluiten het concert af I’ve got the music in me! die ook in de zaal nog lekker meegezongen wordt.

Afterparty met Pianoman & Friends
Op zaterdagavond gaan de voetjes in de volle foyer en café nog lekker van de vloer en wordt het een mooi feestje met Pianoman & Friend Gijs. Zondagmiddag mogen we Diamonds & Pearls nog een keer uitvoeren voor een volle zaal!

Wij bedanken in de eerste plaats de leden van ons fantastische combo dat ons met piano, gitaar, drums en basgitaar begeleidt alsof wij de artiest zelf zijn. Helemaal super! Ook de gastmuzikanten op saxofoon en trompet verdienen een dik applaus hierbij. Verder wil Xsinchère iedereen bedanken die deze voorstellingen mede mogelijk heeft gemaakt waaronder het productieteam van het Shownieuws, de vrijwilligers in en rond de zaal en uiteraard de Sponsors van Diamonds & Pearls en de Vrienden van Xsinchère.

Xsinchère heeft genoten van het Diamonds & Pearls concert!